Change Management

Change management is mensen meenemen op avontuur. Altitude koppelt ondernemingslust aan mensen motiveren om nieuwe werelden ontdekken. Niet letterlijk, maar ‘gewoon’ op de werkvloer.

Tijd voor verandering?

Altitude bepaalt snel en efficiënt waar de behoeften liggen als het gaat om veranderingen in de structuur of de werkwijze van een organisatie. Door de snelle aanpassing aan de bedrijfscultuur kunnen veranderingen sneller ingezet worden.

Altitude brengt door de ruime ervaring en professionele aanpak de verandering op gang die leidt tot een levendig en sprankelend bedrijf. Het resultaat? Uw project is eindelijk afgrond, uw medewerkers raken weer gemotiveerd en zelf heeft u weer tijd om te ondernemen.

 Change management is gericht op:

* verhoging van efficiëntie;

* herstructurering van bedrijfsprocessen en –structuren en

* beter functioneren van mensen in de organisatie.

Altitude is sterk in al deze processen, maar gelooft vooral in vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers om tot de meest optimale én blijvende verandering te komen.

Altitude neemt als ‘extra medewerker’ de tijd om naar medewerkers te luisteren, hen te steunen en te begeleiden. Niet alleen op het technische/organisatorische vlak, maar zeker ook persoonlijk. Vaak is er onbegrip: waarom is de verandering noodzakelijk, wat betekent dat voor mij? We streven ernaar om in samenspraak met medewerkers vast te stellen welke procedures en werkinstructies nodig zijn om tot de optimale eindsituatie te komen.

Veranderingen vallen of staan met de ambitie om verder te groeien. Het gaat dus niet alleen om het heden, maar ook om vragen als: is de verandering die we nu doorvoeren ook effectief over vijf jaar? Verder vindt Altitude het van groot belang dat de groei van een bedrijf of organisatie door het veranderproces duidelijk is. Is die niet zichtbaar? Dan is het zaak om te kijken welke aanpassingen verder noodzakelijk zijn.

Met Altitude uw veranderingen door voeren? Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Deel dit met jouw volgers

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email
  • Add to favorites